Geheel in lijn van hun duurzaamheidsstrategie gaat IKEA Nederland binnenkort een nieuw product aanbieden: complete systemen voor zonne-energie.

ikea-zonnepanelen

Groot-Brittannië

In 2013 introduceerde het Zweedse woonwarenhuis dit systeem al in Groot-Brittannië en is een groot succes gebleken. IKEA weet dat haar klanten duurzaam energie willen verbruiken om zo bij te dragen aan een duurzamer leven in huis. Ook is bekend dat de klanten de aanschaf van bijvoorbeeld zonnepanelen vaak te duur vinden of ze hebben geen tijd om uit te zoeken welk type het best bij hen past. Hier speelt IKEA heel handig op in. Zij bieden een meer betaalbare en praktische oplossing aan om zonne-energie toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Samen met het gespecialiseerde energiebedrijf Hanergy heeft IKEA een compleet systeem voor zonne-energie ontwikkeld. Naast Nederland, is het systeem binnenkort te koop in Zwitserland en nog zes andere markten binnen nu en anderhalf jaar.

Gefaseerde invoering

Vanaf eind oktober wordt het zonne-energiesysteem gefaseerd geïntroduceerd in de IKEA winkels in Nederland. Als eerste zal IKEA Haarlem aan de beurt zijn. Tegen de zomer van 2015 is het systeem in elke vestiging te koop. Niet alleen het systeem zelf is te koop, ook de advisering, installatie, online monitoring van het rendement en de garantie zit in het pakket. Zo kunnen de consumenten op een praktische manier hun energierekening aanzienlijk verlagen.
IKEA zelf heeft ondertussen al ruim 700.000 zonnepanelen op daken van de eigen gebouwen in gebruik, naast 206 windmolens.

Kleine windmolens in opmars – video

Duurzaamheidsstrategie

IKEA stelt zich tot doel om tegen het jaar 2020 dat alle kunststof in de producten voor 100 procent gemaakt moet zijn van gerecyclede grondstoffen of biomaterialen. Dit zou een besparing oplevering van 700.000 ton minder CO2 uitstoot per jaar! Ook het hout en katoen wat IKEA gebruikt is afkomstig van duurzame bronnen.

 

Tags: , ,